Wij zijn gespecialiseerd in schattingen, opmetingen, verkavelingen en EPC's.

EPCs

Sinds 2009 is het, zowel bij verhuur als verkoop, verplicht om een energieprestatiecertificaat op te laten stellen. Dit energieprestatiecertificaat geeft een overzicht van zwakten en sterkten op vlak van energieverbruik in een woning. Het energieprestatiecertificaat is bijgevolg heel interessant voor mensen die een huis willen huren of kopen.

Aan de hand van het energieprestatiecertificaat kan u het (berekend) energieverbruik van verschillende gebouwen met elkaar vergelijken. Door middel van het energieprestatiecertificaat worden woningen in een zuinigheidscategorie onderverdeeld. Een goede energieprestatie betekent een laag energieverbruik en dus een lage energiefactuur. Dit zal leiden tot een positieve beoordeling in het energieprestatiecertificaat.

Wij berekenen deze energieprestatie op basis van de eigenschappen van het gebouw. We bekijken de gebruikte materialen en de isolatiewaarden van muren en dak, ramen en deuren, en de installaties voor verwarming en warm water.

Daarnaast bevat het energieprestatiecertificaat ook een reeks energiebesparende aanbevelingen. Deze aanbevelingen geven nuttige informatie over hoe energie kan bespaard worden op een kosteneffectieve manier.

Het energieprestatiecertificaat kan dus een pak van voordelen bieden voor beide partijen. De huurder/koper weet op voorhand waar hij aan toe is op het vlak van energiezuinigheid, terwijl de verhuurder/verkoper zijn prijs kan rechtvaardigen wanneer deze over een goede beoordeling beschikt in het energieprestatiecertificaat.

Sinds 1 november 2008 is een energieprestatiecertificaat verplicht bij woningen en appartementen die te koop worden aangeboden. Voor verhuur moet het energieprestatiecertificaat aanwezig zijn sinds 1 januari 2009.